Utolsó kommentek

Picasa Mac-re

2009.01.13. 11:02

Elkészült a Picasa szoftver Mac OS X-re is. Kidobhatjuk az iPhotót? A Picasa teljes mértékben ingyenes (az iPhoto frissítéseiért fizetni kell), de vajon jobb is?

A Picasa a Google képkezelő alkalmazása, amelynek webes felülete is van, ahol ismerőseinkkel megoszthatjuk a feltöltött képeket. A webes felületet eddig is használhatták a Mac-esek, most azonban a kapcsolódó szoftver is elérhető. Első lépésben ki lehet választani azt a mappát, amelynek képanyagát importálni szeretnénk, vagy akár rábízhatjuk a Picasára, hogy az összes képünket gyűtse össze. Vigyázat, az utóbbi esetben összegyűjti például az összes weboldalhoz felhasznált kép, grafika megannyi változatát is, ezért érdemes megjelölni az adott mappákat. Ezek pedig valószínűleg mindenkinél az iPhotóból származnak. Itt is adódhatnak azonban kisebb gondok: az események, illetve más logika szerint elrendezett gyűjteményeink nem ugyanabban a formában jelennek meg a Picasában. Itt viszont nehézkes a mappák átnevezése, összerendezése, én legalábbis nem jöttem rá, hogyan lehet olyan hatékonyan és egyszerűen kezelni őket, mint az iPhotóban. 1 pont az iPhotónak. A Picasa képszerkesztő opciói a már megszokott funkciókat kínálják: piros szem megszüntetése, élesítés, színmelegség beállítása, kivágás, stb. Az iPhotóhoz képest azonnal meg lehet online osztani az egyes képeket albumokat, be lehet küldeni a Bloggerre, illetve e-mailben is el lehet küldeni. 1 pont a Picasának.

A Picasában lehet képkollázsokat, ajándék CD-ket, vetítéseket készíteni - ebben viszont sokkal meggyőzőbb számomra az iPhoto: az albumok, naptárak, vetítések összeállításában a szerkesztési opciók sokkal kézhezállóbbak (nekem), és a lehetőségek is szebbek (szerintem). A Picasa felülete a Google-től megszokottan egyszerű, viszont az egyes opciók, lehetőségek nem áttekinthetőek egyszerre. Viszont annak, aki a Picasa webes felületét használja, kiválóan megfelel arra, hogy szerkesztés után azonnal feltöltse képeit. Én maradok az Iphotónál.

Letöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://ingyenmac.blog.hu/api/trackback/id/tr71874466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Rólunk

Ingyenes vagy nagyon olcsó mac os x programok. Leírások, ajánlók, letöltések.

Friss topikok

Játék

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása